LiteSide Schrijft!
Cursus creatief schrijven: Verhalen weven langs de Zijderoute.
Borrelen er in jou ook verhalen, maar weet je niet hoe je ze op moet schrijven of welke vorm van schrijven het beste bij je past? Schrijf je al voor je werk, maar wil je je mogelijkheden uitbreiden? Dan is de cursus Verhalen weven langs de Zijderoute van LiteSide Schrijft! beslist iets voor jou!
Are you, too, brimming with stories, but do you have no clue how to write them down or which genre fits you best? Is writing a part of your professional life, but would you also like to explore the creative side of writing? Now, you can sign up for the course Weaving Stories Along The Silk Road of LiteSide Schrijft!

Inhoud cursus 
In alle culturen langs de Zijderoute en ver daarbuiten werden en worden verhalen geweven en geschreven. Verhalen over wat dichtbij is en verhalen over ver weg, verhalen over vroeger en over nu. LiteSide Schrijft! biedt je nu de mogelijkheid om jouw verhalen te schrijven in Verhalen weven langs de Zijderoute, een oriëntatiecursus creatief schrijven in hartje Amsterdam.

Vanaf 5 maart 2012 maak je in acht lessen van tweeëneenhalf uur kennis met verschillende literaire en journalistieke schrijftechnieken en tekstvormen. Denk daarbij aan columns, blogposten, korte verhalen en gedichten. We onderzoeken met veel schrijfopdrachten diverse schrijftechnieken, maar ook hoe je inspiratie opdoet en die omzet in teksten. We behandelen plot en personages, opbouw van een verhaal en perspectief. Tijdens de bijeenkomsten bespreken we het werk en leer je hoe je feedback constructief kunt gebruiken om je werk te verbeteren.

Voor de cursus is geen specifieke schrijfervaring vereist.

Voor degenen die dat willen, is er de mogelijkheid om werk te publiceren op www.liteside.nl en/of werk voor te lezen tijdens het LiteSide Festival van vrijdag 29 juni – zondag 1 juli 2012.

LiteSide Schrijft! is een initiatief van LiteSide en Mina Witteman.

Praktische info

Dag en tijd: maandagavond van 19.15 uur tot 21.45 uur
Data: 5, 12, 19, 26 maart, 2, 16, 23 april en 7 mei
Locatie: kantoor LiteSide, Vijzelstraat 72, kamer 2.13 in Amsterdam (bereikbaar met tram 4, 16, 24, 25 – halte Keizersgracht)
Kosten: € 119,-
Aantal deelnemers: max. 12 volwassenen.
Voertaal: Nederlands, maar er mag in het Engels geschreven worden.

Inschrijven 

Je kan je inschrijven voor de cursus door uiterlijk vrijdag 17 februari een mail te sturen naar mina [at] liteside.nl onder vermelding van naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Deelname vindt plaats op volgorde van inschrijving. Je ontvangt een bevestiging van de inschrijving.

De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het cursusgeld op rekeningnummer 1844698 ten name van Stichting New European Cultural Collaborations ovv. LiteSide Schrijft!

Meer informatie: mina [at] liteside.nl en www.liteside.nl